Ο Αριστοτέλης έλεγε:
«Θεωρώ αυτόν που κατακτά τις επιθυμίες του, πιο θαρραλέο από αυτόν που κατακτά τους εχθρούς του, γιατί η πιο σκληρή νίκη, είναι η νίκη του εαυτού του».
Στις 20 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσω για το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν μαζί με άλλους 10 έμπειρους ορειβάτες από διάφορα μέρη του κόσμου αλλά και με 15 Sherpa. Στόχος μας είναι να σκαρφαλώσουμε στη θρυλική κορυφή του K2, μια κορυφή στην οποία κανείς ορειβάτης μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ανέβει χειμώνα.
Το K2 είναι το πιο δύσκολο βουνό του κόσμου και το δεύτερο ψηλότερο. Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι τρομακτικά χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι σήμερα δεν επέτρεψαν στις προηγούμενες προσπάθειες των ορειβατών να φθάσουν στη σύνοδο της κορυφής
Είναι τιμή για μένα που συμμετέχω σε αυτήν την αποστολή. Πιστεύω ότι όσο απίθανο φαντάζει να φθάσει κανείς το χειμώνα στην κορυφή του K2, άλλο τόσο απίθανο θα ήταν για μένα να μην προσπαθήσω να φθάσω στην κορυφή. Δεν με απασχολεί αν θα αποτύχω, θα με απασχολεί όμως για το υπόλοιπο της ζωής μου, αν δεν αρπάξω την ευκαιρία και δεν προσπαθήσω!
Κάποιος φίλος μου, στο άκουσμα της συμμετοχής μου σε αυτήν την αποστολή, μου έγραψε: «Αντώνη, δεν ησυχάζεις καθόλου, έτσι;».
Και του απάντησα: «Αν ησυχάσω, θα σταματήσω να ζω!»
Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αμέριστη υποστήριξη και αγάπη σας σε όλες τις δράσεις μου και για την ανιδιοτελή συμβολή σας στα πιο τρελά μου όνειρα!
Να το ξέρετε και να το θυμάστε,και σε αυτή την προσπάθεια ,και σε αυτή την περιπέτεια είμαστε όλοι μαζί!
Ακολουθήστε με στο Instagram και στο Fb για να μαθαίνετε όλα τα νέα της προετοιμασίας αλλά και αργότερα για την εξέλιξη της αποστολής.

Recommended Posts